19min.bg

В актуализацията на бюджета трябва да има още пари за МВР и МО заради мигрантската вълна: Нинова

"Ако върнем мандата, ще оставим хората без актуализация на бюджета. Затова решихме да го задържим, за да осигурим парламентарно мнозинство за някои предложения между първо и второ четене по актуализацията", каза Корнелия Нинова на среща на БСП в парламента със Синдикалната федерация на служителите в МВР.


"В тази сложна ситуация на отношенията между партиите може да изпаднем в положение, в което всяка партия да внася предложения между първо и второ четене, да започне едно наддаване, накрая да няма мнозинство и да не може да се гласува нищо сериозно. Мислим между първо и второ четене, да внесем предложение за допълнително финансиране на структурите на МВР и Министерството на отбраната, във връзка и с новата заплаха от бежанска вълна", допълни Нинова, предаде 24 часа.


Актуализацията на бюджета не е предвидила средства за МВР по охрана на границата и всички други действия които се налагат във връзка със случващото се в Афганистан.


Крайният срок за предложенията между двете четения на актуализацията на бюджета е до 7 септември. БСП продължава консултациите. Днес на ход са синдикатите и неправителствени организации. С тях ще бъде дискутирана актуализацията на бюджета.