19min.bg

Вадят ученически карти с бележки до 30 септември

До 30 септември учениците от София могат да си издадат карти за пътуване срещу представена служебна бележка от съответно училище. Зареждането на вече издадени карти за пътуване, става срещу представянето на лична карта от страна на ученика за миналата учебна година, предаде Дартснюз.

След 30 септември издаването на карта за пътуване в обществения транспорт за ученици става срещу еднократно представяне на ученическа книжа или ученическа лична карта, заверена за новата учебна година, като при всяко следващо зареждане се представя само ученическата лична карта.

Родителите и учениците могат да използват и услугата "Семеен пакет". При нея чрез закупуването и последващо зареждане на карти за пътуване за всички линии за родител и за ученик, се ползва 50% отстъпка за ученическата карта. При издаването на този тип карти е необходимо еднократното представяне на акт за раждане на ученика.

До 31 октомври картите за пътуване на студенти ще се издават срещу представяне на уверение, заверено за новата учебна година от съответното Висше учебно заведение с ректорат на територията на Столичната община. Зареждането на карти става срещу студентска лична карта. От 1 ноември издаването на карта за пътуване в обществения транспорт на студенти става срещу еднократното представяне на студентска книжка със записана новата учебна 2013/2014 година, като при всяко следващо зареждане се представя студентска лична карта. Карти за пътуване на студенти могат да се издават и зареждат срещу представянето на студентска карта ISIC.