19min.bg

Вадим кабинет на малцинството с ДБ: ПП


“С  Демократична България (ДБ) ще представим кабинет на малцинството, ако има гаранции, че той ще си свърши работата”, заяви в кулоарите на НС съпредседателят на Продължаваме промяната (ПП) Асен Василев, веднага след като стана ясно, че проф. Николай Габровски няма да стане премиер.


Припомняме, че формацията трябва да получи втория мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.


“Оттам-нататък всяка парламентарна сила ще прецени дали иска да подкрепи този кабинет директно или индиректно“, посочи Василев.


"Както знаете, ние водим разговори с ДБ от известно време и ще ги финализираме през следващите 1-2 дни. Също така преди около месец казахме, че за да е успешно едно правителство, имайки предвид недоверието в парламента, трябва да се приемат законодателни актове, най-вече за законите по Плана за възстановяване, съдебната реформа трябва да тръгне, промени в службите и промените”, коментира той.


„Според мен, ако НС наистина иска да се отнесе сериозно към втория мандат, трябва най-после тези актове да влязат в програмата на НС, в зала и в комисии, за да видим някаква воля за работа", заключи Василев.