19min.bg

Въпрос на смелост е да излезем от рамките на тактическите сметки: Деси Атанасова


Резултатите от изборите задават редица възможности, както за изход от политическата криза, така и за затъване в нея. С вота си българските граждани показаха, че политическата криза не може да бъде решена само от една формация, партия или коалиция. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС на първото заседание на 49-ото Народно събрание.



„Решаването на политическата криза не може да се случи по удобен начин за нито една от партиите. Няма работеща управленска конфигурация, която да не породи напрежение сред нашите членове и симпатизанти. Въпрос на политическо лидерство е правилните решения да се вземат навреме. Въпрос на смелост е да излезем от рамките на тактическите сметки”, категорична е тя.



Атанасова посочи, че от ГЕРБ-СДС знаят от опит, че най-трудната битка в политиката е тази със самия себе си, със собственото си его, илюзии и недостатъци. „Тази битка е далеч по-важна от конюнктурните битки с актуалния политически опонент, защото е решаваща за дългосрочните перспективи пред всяка политическа сила”, подчерта депутатът.



Тя добави, че през последните две години от ГЕРБ са били подложени на „редица изпитания”. „Но най-голямото от тях беше изкушението да се превърнем в секта. Да се затворим в себе си и да заживеем в собствения си свят, далеч от действителността, да се отдадем на мечти за реванш и жажда за отмъщение. Не позволихме да се превърнем нито в жертва, нито в палач”, подчерта Атанасова.