19min.bg

Варна вцепенена в оковите на студа

Между 30 и 50 сантиметра е снежната покривка във Варна, а снегът продължава да трупа. Основните улици и булеварди в централната част на града са почистени, непочистени остават второстепенните улици. Летище Варна е затворено за снегопочистване. Подобрение на обстановката се очаква не по-рано от 14.00 часа.Автобусите по всички линии на “Транстриумф” се движат тази сутрин с различно закъснение. Само две от линиите са с делнично разписание – 148 и 409. По всички останали линии, автобусите се движат с празнично разписание. По линиите на тролейбусите от вчера се движат автобуси, съобщава "Петел"


Учебните занятия във Варна днес се отменят заради влошената зимна обстановка. Детските градини и ясли ще работят. От общината препоръчват на родителите при възможност да оставят децата си вкъщи. Днес се очаква да бъде решено дали да бъде обявена грипна ваканция.


От общината напомнят на гражданите, собствениците и ползватели на търговски обекти и офиси да почистват леда от тротоарите пред сградите. От днес започват и проверки за спазването на това задължение. Телефоните за сигнали в община Варна са 820-112 и 668-112.


Проходими при зимни условия са пътищата от републиканската пътна мрежа във Варненска област. Пътните настилки са заснежени. Временно са въведени ограничения за движението по пътищата Варна – Добрич, Провадия – Айтос, Аксаковска панорама – Кичево, с. Калиманци – Суворово.


36 машини почистват републиканските пътища на територията на Областно пътно управление – Варна. Всички товарни МПС с тегло над 12 т трябва да се движат задължително с вериги на територията на област Разград. Временно се ограничава движението по Ришки проход поради снегопочистване. В северната част от област Шумен товарните МПС трябва да се движат задължително с вериги и без ремаркета и полуремаркета.