19min.bg

Важни решения за коронамерките в понеделник: Борисов

"В понеделник предстоят важни решения за мерките, свързани с разпространението на коронавируса.


В понеделник ще представим подготвени, ще се работи в събота и неделя, финансови, социални и икономически мерки, свързани с пандемията. Знаете, много дни в Брюксел имаше Съвет именно по преодоляване на щетите, които пандемията нанесе.


Ако е живот и здраве, тогава ще ви информираме по икономическите мерки, тъй като някои от тях ще наложат много спешно да се променят закони. Защото в пандемията се видя, че хората от РЗИ, от лабораториите и от много агенции, които бяха ангажирани са на минимално заплащане. Но, предлагам по тази тема понеделник да говорим", заяви премиерът Бойко Борисов след заседание на Коалиционния съвет, предаде БНР.


Вицепремиерът Валери Симеонов допълни:


„След финансово-икономическите мерки, които са най-важните в с оглед на ситуацията около пандемията, ще продължим работата с приоритизиране на програмата на управление и изваждане на някои приоритети, които „Обединени патриоти“ настояваха във времето да минат малко по-напред, които са важни за обществото - свързани с демографията, с възрастите хора, с българските общности в чужбина.