19min.bg

Вече се готвим за предсрочни избори: Карадайъ

"Байрамът мина, да се готвим за предсрочни избори”, заяви от с.Караманци, община Минерални бани, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на своя рожден ден. “Да се готвим, обединени и единни. Да не допускаме разни минувачи да ни сочат вратата”, подчерта той. Напомняме, че още преди седмици Карадайъ обяви, че след Байрама (2 май) Сараите ще се готвят за предсрочни избори.




"Това е най-слабото, най-неподготвеното правителство от падането на комунизма - "просто един популизъм, бръщолевене и говорене за тортите на съпругата на премиера", заяви ден по-рано и депутатът от ДПС Хамид Хамид. „Мисля, че предсрочните избори вече закъсняват“, подчерта той.



Хамид направи иронична аналогия, като заяви, че правителството му напомня за героите "Макс и Мориц от една детската книжка". Визирам Петков и Василев", уточни той.



„И утре правителството да подаде оставка, ще бъде късно“, заяви депутатът, който е убеден, че трудните условия не може да бъдат оправдание за слабостта на правителството.



Въпреки това Сараите не подготвят вот на недоверие, а Хамид обясни, че всяко едно действие на МС всъщност е вот на недоверие и всяка една тема може да свали тази коалиция. Ако някоя друга партия внесе вот на недоверие, ДПС обаче като опозиция би го подкрепило.



Пламен Валентинов