19min.bg

Веселин Въчев е новият главен технически директор на Нет Инфо

Веселин Въчев е новият главен технически директор (Chief Technology Officer, CTO) на водещата медийна и технологична компания Нет Инфо, част от Нова Броудкастинг Груп. Професионалистът с доказан опит се присъединява към висшия мениджмънт на компанията, заемайки позицията от 2-ри септември 2024 г. Веселин Въчев отговаря за разработването и развитието на продуктите на групата, сред които са новинарските сайтове Nova.bg, Vesti.bg, DarikNews.bg и Telegraph.bg, спортният портал Gong.bg, както и най-популярната българска безплатна поща ABV.bg, едно от най-предпочитаните приложения за прогноза за времето Sinoptik.bg, видео платформата Vbox7.com и други. В новата роля той ще отговаря за развитието на екипите, стратегическите технологични решения и мрежата от партньори.


Веселин Въчев се присъединява към NOVA през 2013 г., като отговаря за технологичното развитие на дигиталните продукти на медията. След придобиването на Нет Инфо от Нова Броудкастинг Груп той става част от мениджърския технологичен екип като ръководител Back-End Developers. Завършил е Техническия университет в София със специалност „Компютърни системи и технологии“.


Успешната си кариера в Нова Броудкастинг Груп Веселин Въчев съчетава и с преподаване на курсове по PHP и Data Bases в иновативния образователен център SoftUni, където обучава професионалисти в софтуерната индустрия. Освен това демонстрира задълбочен интерес към темата за изкуствения интелект, включително е автор на книга за AI и Prompt Engineering.


„Веселин има огромна роля в развитието на Нет Инфо през последните 10 години. Сработи се страхотно с  ръководителите на екипи в компанията, които са изключителни професионалисти. Управлението на процеси в среда на интелигентни хора и изискващи интелект технологии, предполага специфични качества, с които той е добре екипиран. Това, което винаги ме е вдъхновявало в работата с него, е естественият му стремеж към бизнес значими технологични и организационни иновации. Това го издигна до бизнес лидер на AI трансформацията при нас и му извоюва място в регионалния AI екип на United Media”, коментира Александър Варов – изпълнителен директор на Нет Инфо и ръководител на дигиталната монетизация във водещата медийна компания в Югоизточна Европа United Media.
„Продуктите на Нет Инфо изискват много внимание в посока сигурност, ефективно поддържане и достъпност. В годните Веселин подхождаше нетрадиционно и ефективно. Много се радвам, че заедно ще споделим тази отговорност“, коментира Тони Енчев – директор информационни технологии (Chief Informational Officer) на Нет Инфо.

За Нет Инфо


Нет Инфо е българска дигитална медийна и технологична компания, част от Нова Броудкастинг груп, която достига до 87% от интернет потребителите в България, според данни на Гемиус за м. юли 2024 г. В портфолиото на компанията са някои от най-големите и посещавани сайтове – АБВ Поща, Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, Gong.bg, Pariteni.bg и др., както и платформите за разпространение на уникално видео съдържание Vbox7 и NovaPlay – изключителен достъп до телевизионни сериали, риалити формати и предавания. Нет Инфо предоставя висококачествено съдържание, иновативни дигитални продукти и възможност за мобилност за потребителите във всеки един момент от ежедневието им.