19min.bg

Вежди Рашидов ще бъде министър на културата

Лидерът на ГЕРБ и бъдещ министър-председател на страната Бойко Борисов съобщи, че известният български скулптор Вежди Рашидов ще поеме ръководството на Министерството на културата в новия Министерски съвет, съобщи агенция БГНЕС.


"Заради подмятанията за етническа карта мога да ви кажа, че Вежди Рашидов ще бъде министър на културата. И още няколко български турци ще имаме като зам.министри в различни ведомства", казва Бойко Борисов в интервю за вестник "24 часа". Борисов казва, че всичко е постигнал сам. "Под нулата съм тръгнал. Това никой не може да ми го вземе. Гледах днес от балкона на парламента и отчетох, че самичък съм направил толкова много. Самичък. Цяла партия. Апарат огромен. Дано съумея да го управлявам добре и да измъкна държавата от кризата и капаните, които са ми заложили. Дано успея, истински го искам. Но заради трудностите да се опитам да шикалкавя, да дезертирам или да търся коалиции, които да ме спасят да изкарам 1 или 2 повече...Абсурд", казва още Борисов.


БГНЕС припомня, че до момента Борисов съобщи имената на общо три министри в бъдещия кабинет - Цветан Цветанов за вътрешното министерство, Симеон Дянков за финансовото министерство и Йорданка Фандъкова за министерството на образованието. На 16 юли президентът ще връчи мандат на ГЕРБ за съставянето на новото правителство.