19min.media

Вярата на Запада, че може да победи Русия, е „само илюзия“: Путин

Западът използва Украйна, за да застраши сигурността на Русия, докато вярва в „илюзията“, че може да нанесе стратегическо поражение на Москва, заяви руският президент Владимир Путин.


В речта си на разширената сесия на формата „Outreach/BRICS Plus“ в Казан в четвъртък Путин заяви, че възникването на „по-справедлив световен ред „ се възпрепятства от “сили, свикнали да мислят и действат по логиката на господството над всичко и всички“.


Според Путин „незаконните едностранни санкции „ и намесата на Запада в делата на други държави под претекст за “загриженост за демокрацията и правата на човека „ активно подкопават регионалната и глобалната стратегическа стабилност, както и насърчават “междудържавните конфликти“.

Путин посочи Украйна като пример, заявявайки, че тя се използва за "създаване на критични заплахи за сигурността на Русия „, докато жизненоважните интереси на Москва, както и “справедливата ѝ загриженост за нарушаването на правата на рускоезичното население “се пренебрегват.


Чуждестранните поддръжници на Киев „вече дори не крият целта си да нанесат стратегическо поражение на нашата страна“. заяви Путин, като добави, че вярата на Запада, че може да постигне целите си, е „обикновена илюзия“.


"Само тези, които не познават историята на Русия, могат да вярват в това, защото не отчитат единството и силата на духа на руснаците, изковани през вековете “, заяви Путин.


Пламен Валентинов


 Снимка: Ройтерс