19min.bg

Видни републиканци се обявиха срещу Тръмп, бил безрасъден

В отворено писмо видни републиканци призоваха да не се гласува за Доналд Тръмп, съобщи БНР.

Писмото е подписано от петдесет изтъкнати експерти по сигурността от Републиканската партия, сред които бивш директор на ЦРУ. Те описват кандидата на партията за президент на САЩ Доналд Тръмп като некомпетентен да ръководи страната и заявяват, че той би бил най-безразсъдният президент в американската история.

Никой от нас няма да гласува за Доналд Тръмп, се посочва в изявлението.

Липсват му характер, качества и опит, за да бъде президент. Тръмп отслабва моралния авторитет на Съединените щати като лидер на свободния свят, се казва още в писмото.

Доналд Тръмп отговори, че подписалите писмото са именно хората, които американският народ трябва да попита защо в света настъпи такава бъркотия. Хубаво е, че излизат на светло, за да отговорят защо светът се превърна в толкова опасно място.

Това е вашингтонският елит, който се страхува да не изпусне властта, но е време да отговаря за действията си, казва Тръмп.


Припомняме, че Тръмп заяви, че ако бъде избран за президент на САЩ е готов да проучи въпроса за възможно признаване на Крим като част от Русия и за сваляне на санкциите срещу Москва.



Също така, Тръмп с ирония предположи, че ако зад хакерската атака над Демократическата партия в САЩ действително седи Русия, то е възможно Москва да намери и писмата от личния имейл на Хилари Клинтън, които тя не представи пред следствието по делото за боравене с класифицирана информация, заявявайки, че ги е изтрила.