19min.bg

Виждам воля в Сарафов за работа по нов начин: Правосъдният министър


Неочаквано ласкаво се изказа правосъдният министър Атанас Славов за временния главен прокурор Борислав Сарафов, докато коментираше пред bTV вчерашното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС), пише в. Сега.



„Борислав Сарафов участваше във вчерашното заседание и на него му бяха зададени въпроси по казуса „Седемте джуджета“. Виждам воля у него, като и в членовете на ВСС, да започнат да работят по нов начин. Дали това е конюнктурно или не, не мога да кажа, но започват да се случват неща, които дълго време са били невъзможни“, каза още Славов. ПП-ДБ, от която той беше излъчен като министър, категорично се противопостави на избора на Сарафов на поста.



В същото време, Славов посочи, че вече е обжалвал пред Върховния административен съд избора на Сарафов за изпълняващ функциите на главен прокурор, и очаква да бъде насрочено дело по случая. Днес предстои да бъде избран и съдията, който ще проверява Сарафов. „Това е едно от условията за Шенген и за получаването на пари по Плана за възстановяване и устойчивост. Днес ще разберем дали този механизъм за контрол ще сработи“, уточни правосъдният министър.