19min.bg

Вижте магията на водния свят и величието на акулите

Запленена от чудесата на подводния свят, копнеех да споделя красотата му с другите.

Това казва Фаби Фрегонези, 39-годишен фотограф, прекарал стотици часове под вода, за да улови „магията“ на водния свят.

Фаби, която е от Бразилия, започва да се занимава с подводна фотография през 2012 г., след като открива „страстта“ си към гмуркането. Оттогава насам тя пътува по целия свят, за да прави снимки, а нейни творби дори бяха класирани в тазгодишния престижен конкурс „Подводен фотограф на годината“.


Фаби споделя зашеметяващите си подводни снимки в профила си в Instagram @fabi_dive. Тя споделя пред MailOnline Travel: „Подводната фотография ме завладява с елемента на изненадата и тръпката да уловиш неочакваното.

„С всяко гмуркане и всяко заснето изображение задълбочавам разбирането си за морския живот. Днес подводната фотография е наистина важна част от моята личност.

От усмихната акула на Бахамските острови до завладяващ потънал кораб в Бразилия - Фаби сподели няколко зашеметяващи подводни снимки с MailOnline Travel. Превъртете надолу, за да решите коя от тях е вашата любима.



Това изображение улавя акула, която зловещо се приближава към пасаж риби на Галапагоските острови - любимото място на Фаби за подводни снимки. Тя казва: „Тази невероятна дестинация се отличава с несравнимо морско биоразнообразие. Това е подводен рай, изпълнен с акули, морски игуани, мола мола, игриви морски лъвове, костенурки, грациозни скатове и ослепително разнообразие от риби“.



Тази снимка е направена на скалисто възвишение край мексиканския бряг, наречено Лос Ислотес, което е дом на колония морски лъвове. Фаби казва: „Важен аспект на подводната фотография, който за съжаление някои фотографи пренебрегват, е уважението към морския живот. Никога не докосвам и не променям позицията на животните, за да направя по-добър кадър. Работя с околната среда така, както тя се представя“.



На тази снимка се вижда бича акула по време на гмуркане за хранене на акули край бреговете на град Юпитер, Флорида. Фаби казва: „Популярната култура често изобразява акулите като заплашителни хищници, което подхранва обществения страх. Първоначално и аз споделях този страх. Въпреки това, срещата с тези величествени същества от първа ръка промени гледната ми точка“.



Тази снимка на „усмихната акула“ е направена по време на гмуркане край Tiger Beach на Бахамите. Фаби казва, че „уважението към тези животни е от решаващо значение“ и че „разбирането на поведението им осигурява безопасно и приятно подводно преживяване за всички“.


 Източник: dailymail.co.uk