19min.bg

Вижте новите областни управители

Министерският съвет прие решение за назначаване на 24-ма нови областни управители.



Николай Шушков е назначен за областен управител на Област Благоевград. В периода 2009 г. - 2010 г. е заемал поста началник на Митница Югозападна България, а от 2005  г. до 2008 г. e бил началник на Митница Кулата. През 2021 г. е началник Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна.



Мария Кънева е назначена за областен управител на Област Бургас. В периода 2001 г. – 2009 г. е била областен управител на Стара Загора, а преди това е била зам.-директор на РЗОК в Стара Загора. От 2018 година е декан на Центъра по юридически науки в Бургаския свободен университет. Професор е по административно право и процес.



За областен управител на Велико Търново е назначен Георги Гугучков. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Транспортно строителство“ от НВУ „В. Левски“ във Велико Търново. В периода 1998 г. – 2001 г. е бил командир на бригада и началник на Горнооряховския военен гарнизон. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор в сферата на енергетиката и строителството в градска среда.



За областен управител на Област Видин е назначен Огнян Михайлов. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Управление на обществения ред и сигурност на Република България“ от Академията на МВР. През 2017 година е бил областен управител на Видин. Преди това от 2015 г. е работил в Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. От 2003 г. до 2009 г. е бил директор на ОД-МВР Видин.



Иван Сълов е назначен за областен управител на област Враца. От 2016 г. до 2018 г. е работил в АЕЦ „Козлодуй“ като първо заема позицията началник отдел „Технически системи за сигурност“, а