19min.bg

ВКП оневини Цветанов, не и Горанов по Апартаментгейт

Върховната касационна прокуратура окончателно оневини лидера на Републиканци за България Цветан Цветанов по скандала Апартаментгейт.


В постановлението на ВКП пише, че НАП е проверявала казуса, а спецпрокурорът също го е сторил лично. "Не намират опора в резултатите от извършените данъчни проверки на Цветан Цветанов, Десислава Цветанова и Артекс инженеринг 2000 -5 ООД и твърденията за симулативна сделка, целяща укриване и неплащане на данъци и такси, респективно корупционна схема по повод действия на Цветанов като народен представител и председател на ПГ на ГЕРБ в полза на продавача", пише прокурор Стефанова.


НАП е изследвала и доходите и разходите на семейство Цветанов, както и замяна, направена преди покупката на апартамента от Артекс и не е открила проблем, аргументира се още прокурорката.


В същото време вече над 2 години няма данни за разследването по апартамента без пари на Горанов в комплекса на Домусчиев. Единственото, което се случи за 24 маса е фактът, че казусът беше преместено от редовата в спецпрокуратурата.