19min.bg

Владислав Горанов пътувал с издирвана от Интерпол кола

Бившият финансов министър Владислав Горанов е бил засечен да пътува с издирвана от Интерпол кола. В петък вечер той се е опитал да мине през пункта "Калотина" на път за Сърбия. Граничната проверка обаче е установила, че шофираният от него джип BMW X7 е подаден за издирване от Интерпол в Русия.


Горанов не е бил пуснат да премине границата. Полицаите го помолили да изчака. Вместо това той си тръгнал. Малко по-късно се върнал, но с друга кола, собственост на бизнесмен. Тогава бил пуснат да мине. Защо това е направено, към момента не е ясно, предаде Медиапул.


Според неофициална информация Горанов е пътувал с още няколко души за рожден ден в Сърбия. Издирваното BMW е купено на лизинг, който се водел на негово име.


От МВР потвърдиха за случая. Оттам заявиха, че е започнала проверка. След завръщането на Горанов от Сърбия ще му бъдат снети обяснения.


Самият Горанов заяви пред бТВ, че автомобилът, с който е бил спрян на "Калотина", е купен чисто нов от "Мото Пфое“ през март 2020 г. и е регистриран от тях в КАТ.


"Дори не съм го регистрирал аз. Той не е собственост на лизингополучателя, а на фирмата“, каза Горанов. По думите му това е първо излизане на колата от страната.


"Граничният полицай регистрира автомобила и каза, че той се издирва без да може да ми даде допълнителна информация от кого и защо. Разпореди ми да се върна навътре в страната. Аз се върнах до Драгоман, където оставих този автомобил и с друг – с мой приятел, продължих към Сърбия“, обясни Горанов.


Бившият финансов министър уточни, че оказва пълно съдействие на властите.


"Не мисля, че има злонамерено действие от страна на когото и да е. Автомобилът се намира в България и ще бъде предаден в МВР“, каза още Горанов.