19min.bg

Вместо Доган, да поканим градинаря Мехмед в комисията Росенец: Хамид Хамид

 Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган няма да отиде на изслушване по случая "Росенец" в Народното събрание, но градинарят Мехмед е готов да се яви пред депутатите. Това стана ясно от обясненията на депутата от ДПС Хамид Хамид пред Нова телевизия, предаде Медиапул.

Той разви тезата, че Доган няма нищо общо с т.нар. летен сарай край Бургас, а само почивал там по 4 месеца през годината. По тази причина няма какво да кажа на депутатите, тъй като собствеността на имението се води по документи на две търговски дружества, се разбра от обясненията на Хамид Хамид.

"Ще предложим да поканим градинаря Мехмед, който е 12 месеца в Росенец", каза Хамид.

Във вторник временната парламентарна комисия, която се занимава с казуса "Росенец", реши да покани за изслушване на следващото си заседание Ахмед Доган. До момента той не е коментирал случая, но се очаква, че няма да отиде. Доган не посещаваше парламента, дори когато беше депутат.

„По Южното Черноморие има стотици, а може би хиляди постройки, при които документацията не е завършена или не е пълна. Това го чухме от областния управител на Бургас, който е назначил проверка. Тук идеята не е да се провери документацията. Идеята е някой да си прави политически ПР на гърба на г-н Ахмед Доган и на ДПС”,  каза Хамид Хамид.

“Правилникът на Народното събрание е категоричен, че всеки български гражданин или държавна институция трябва да се отзове на покана за изслушване и ние ще го поканим. Какъв е Ахмед Доган, та да не