19min.bg

ВМРО обира патриотичния вот: Барометър


Ниска избирателна активност от 34,6%, прогнозира социологическото проучване на Барометър за нагласите на избирателите на България, проведено със собствено финансиране. Напомняме, че според Демократична България вече започна купуването на 300-400 хил. гласа, което при подобна активност би имало решаваща роля.


Същевременно най-активни са твърдите ядра на партиите. Ако изборите бяха днес, то 31,5% биха гласували за ГЕРБ, 22,4% за БСП, 7,8% за ДПС, 7,1% за ВМРО, 6,8% за Има такъв народ и 5,4% за Демократична България.


22% пък е значителният дял на колебаещите се дали да отидат да гласуват, но с политическа позиция – които също могат да повлияят на крайния резултат.


През последните 4 години, докато част от патриотичните формации постепенно губеха позиции, ВМРО успя да запази своите сред избирателите в своя политически сектор, посочва Барометър.


 След разделение на ОП броени седмици преди изборите, Воеводите успяват да привлекат гласовете не само на своето твърдо ядро, но и сред привържениците на своите доскорошни партньори, като по този начин, явявайки се самостоятелно на изборите, могат да запазят същите позиции, които преди това имаха в коалиция.