19min.bg

ВМРО с протест в Деня на будителите

На 1 ноември 2013 г., (петък),  в 12.00 ч., пред Министерството на образованието в София Сдружението на българските футболни привърженици и ВМРО ще протестират срещу учебно помагало, насърчаващо хомосексуализма, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.


Инициативата е на председателя на сдружението Елена Ваташка, която внесе сигнал в прокуратурата за скандалното учебно пособие, подбуждащо към извършване на тежки развратни престъпления и склоняване на малолетни, и непълнолетни към проституция. ВМРО подкрепя Ваташка в искането й за оставка на ръководството на образователното министерство.


 


В Деня на народните будители, Сдружението на футболните  привърженици и  ВМРО се вдигат срещу разпада на българско образование, девалвацията на българските национални ценности и замяната им с „нови“, „по-модерни“, „евроатлантически“. Протестът е и срещу опростачаването и профанизирането на родното средно и висше образование, против налагането на хомосексуална пропаганда в образователната система.


Протестиращите ще настояват за утвърждаването на изконните български ценности и морал,  както и за налагането на  дух на патриотизъм и прагматизъм в българското образование. Исканията включват реални критерии за знание, резултати и стимули за добрите ученици и техните преподаватели.