19min.bg

ВМРО ще поиска касиране на вота в Турция

ВМРО не признава изборните резултати от Турция, но признава официалните резултати. Това обяви на брифинг депутатът Ангел Джамбазки. Той благодари на всички, участвали в изборите, както и на избирателите.


„Резултатите са такива,каквито са и ние признаваме изборния резултат. Приемаме оценката, която получихме. Ротацията във властта е нещо нормално. За ВМРО не е на живот и смърт да имат представители в Народното събрание. За нашето близо 30-годишна нова политическа история сме били няколко пъти част от Народното събрание и един път част от управлението. В ротацията няма нищо извънредно, непоправим и трагично, резултатът е ясен и мандатът е ясен”, каза още той.


"Партиите, които изразяваха желанията и волята на протеста, имат подкрепа и те трябва да имат възможност да реализират този мандат. Ако трябва да гледаме чисто егоистично, ние би трябвало да искаме реванш веднага. Но това е много тяснопартиен интерес. Интересът на българската държавност, на българската общественост, на българските граждани в тази ситуация, изисква да има стабилно и ползотворно управление.", обясни Джамбазки и поздрави и приветства тези, които са представени в Народното събрание.


Той им пожела също да постигнат съгласие, да се обединят и да излъчат правителство и управление. Според него обратното би било във вреда на интересите на българските граждани, както и на много системи като здравна и икономическа.


Джамбазки представи екип от млади хора, с които ВМРО е работила по време на изборите в Турция. Именно с тях партията подава сигнал за нарушение по време на изборите в южната ни съседка. Джамбазки предлага в отворено писмо до Конституционния съд да бъдат оспорени резултатите от секциите в Турция.