19min.bg

ВМРО: Турция подстрекава сепаратизъм у нас

Страната ни трябва да поиска още по-твърдо извинение от турския външен министър Чавушоглу и от президента Ердоган, заяви на митинг на ВМРО евродепутатът Ангел Джамбазки около 40 активисти на воеводите се събраха на протест пред сградата на посолството на Турция в София, заради отказа на страната да поднесе извинения за думите на турския външен министър Чавушоглу, който заяви, че промените в българския Закон за вероизповеданията и опрощаването на милиони на мюфтийството са прокарани след намеса на  Анкара.


Демонстрантите настояха още за категоричната забрана за финансиране на вероизповеданията от чужди държави, физически лица, фирми или неправителствени организации.


Според ВМРО това не може да бъде просто една изтървана реплика, тъй като това е първият дипломат на Турция и по думите му в тази държава никой не казва нищо случайно.  Евродепутатът посочи, че това е послание на турската политика за нашествие за нахлуване в България по много линии, сред които превземането на Българското главно мюфтийство от турския Дианет.


 През Лютви Местан и ДОСТ Турция се опитва да раздели обществото,”след което да поиска автономия и да поиска сепаратизъм”, смята ВМРО.