19min.bg

Внасят обвинението срещу Кирил Рашков

Очаква се днес да бъде внесено в съда обвинението на задържания ромски барон Кирил Рашков, по-известен като "цар Киро". Районната прокуратура в Асеновград ще иска магистратите да наложат постоянна мярка "задържане под стража" на Рашков, заради отправените от него две закани за убийство срещу Веселин Христов и Иванка Петрова.
Камери са заснели заплахите за убийство, които Кирил Рашков отправил към Веселин Христов и съпругата му Иванка Петрова само няколко часа преди племенникът им Ангел да бъде премазан и убит в Катуница. На кадрите ясно се вижда как осем часа преди трагедията Кирил Рашков, внукът му Киро и техен братовчед отишли в кафенето на Веселин Христов. Рашков старши се изплюл в краката на хората с думите "Гяури мръсни". След това им казал, че ще им извади очите и че ги чака смърт.
След убийството на Ангел в Катуница и в почти всички големи градове на страната избухнаха масови протести срещу бездействието на властите. На много места се стигна и до тежки сблъсъци с органите на реда. Имаше и десетки задържани.