19min.bg

Внесоха в съда обвиненията срещу Сидеров за Варна

Софийска градска прокуратура внесе обвинителния акт срещу Волен Сидеров. Лидерът на „Атака" е обвинен за това че на 6 януари тази година, на борда на самолет, изпълняващ полет от София за Варна, в условия на продължавано престъпление е извършил три противозаконни деяния - хулиганско поведение, обида и нападение срещу орган на реда.


Сидеров е обвинен в непристойни действия, нарушаване на обществения ред и явно неуважение към обществото. От прокуратурата изтъкват, че поведението му от вечерта на инцидента се отличава с „изключителен цинизъм и дързост", както и със съпротива срещу орган на властта.


Градската прокуратура погна Сидеров заради скандала и обидните реплики към френската гражданка Стефани Дюмортие, нападението и обидите над Димитър Бахнев на летищния терминал във Варна.


Волен Сидеров е обвинен заради факта, че е крещял обидни реплики срещу органите на полицията и оказаната съпротива срещу полицаите Милен  Кателиев и Недко Недев, които са изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред.


Лидерът на „Атака" ще бъде подведен под отговорност и за това, причинил на изпълняващия служебните си задължения полицай  Костадин Колев лека телесна повреда в областта на лявата скула, като му нанесъл удар с юмрук.


Ако бъде признат за виновен по последните две обвинения, Сидеров може да получи наказание до 5 години лишаване от свобода.