19min.bg

Волен Сидеров: Подкрепяме правителството на ГЕРБ за алтернатива в управлението

Ние подкрепяме състава на новото правителство на ГЕРБ, заяви лидерът на Атака, Волен Сидеров от парламентарната трибуна, предаде БГНЕС.


Няма да се заигравам се понятия условно и безусловно, защото правителството има нужда от мнозинство, което да проведе реформите в страната, така, че България да излезе от образа на корумпирана държава, и да бъде една от гордите нации в Европа, заяви лидерът на Атака.


Към предишните управляващи той се обърна да не търсят под вола теле и да не се притесняват от участието на Атака в мнозинството. Вие не се притеснихте от управление съвместно с корумпирани партии, които са участвали в разграбване на страната, заяви той.


Сидеров заяви, че Атака до сега не е участвала в управлението и не е корумпирана. Притеснявайте се от това, което сте вършили, говоря за санкции в рамките на правовата държава. Никой не иска лагери и репресии, които бяха прилагани от комунистическата държава след 1945, закани се Сидеров. Искаме възмездие за поставянето на колене на българския народ, заяви той. Всичко това трябва да се промени и народът е мъдър, защото даде своя вот за ГЕРБ, коментира той. Но гласува и за още няколко партии, които да бъдат поддръжник и коректив, защото народът знае , че ако даде пълната власт само на една партия, тя може да кривне, зави Сидеров. Радвам се че има пълна подкрепа за ГЕРБ и че правим разликата между тези, които са управлявали и тези които предстои да управляват, каза Сидеров. Голямата трудност за управлението и цялата отговорност за него е на ГЕРБ. Ни ще дадем своята подкрепа, защото българският народ иска алтернатива на това, което беше до сега, заяви той. Искаме пресичане на кражбите и корупционните практики и гаранции, че всички са равни пред закона, заяви той. Имам гаранции от Бойко Борисов, че ще обсъждаме коалиционно и творчески проблемите в държавата, заяви ощше Сидеров. До сега политическото джентълменство не е спазвано. Някой да може безкористно да повярва, че България може да върви напред, защото вярата е спасила българската нация, каза той. Аз съм убеден, че това ще е стабилно управление, което ще постави нов етап в българската история, подчерта лидерът на Атака. Това ще трябва да се доказва ден след ден. Нашата подкрепа е доказателство, че най-после може да се случи нещо, както искаха нашите предци, да се работи безкористно за доброто на България, заяви в заключение Сидеров.