19min.bg

Вотът ще бъде успещен: ДБ

“По всяка вероятност вотът на недоверие, внесен от ГЕРБ, който следва да бъде гласуван в НС следващата седмица, ще бъде успешен”, заяви лидерът на Демократична България (ДБ) Христо Иванов. “Това увеличава шансът да се стигне до предсрочни избори. Със сигурност гласуванесрещу Никола Минчев повиши този шанс”, посочи той.



“Конституционната процедура предвижда, ако вотът на недоверие е успешен, както изглежда, че ще бъде, ново раздаване на мандатите от началото, така че има още много политически процедури",  посочи Иванов пред News.bg.



"Всички трябва да си отговорят накъде ни води това. Към този референдум (за еврозоната, за членството на България в НАТО), който Костадин Костадинов иска да организира, това ли правим ние? Това е рецепта за нещо много по-лошо", изрази мнение той.



Иванов не подмина и темата с българското вето към С. Македония. По думите му, заради действията на опозицията и външния министър Теодора Генчовска, България била "напът да пропусне възможността една много добра сделка от френското председателство".