19min.bg

Всеки ден ли ще се занимаваме с турски сериали: Борисов

Всеки ден ли ще се занимаваме с турски сериали, с ДПС, от 240 депутати те ще имат 20-30", отговори той на въпрос за скандалите в Движението.

"Начертах партиите, с които би могло да се говори - чухме мнението им, моето се затвърди. Максимално трябва да се работи от страна на ГЕРБ в страната, за да направим голям резултат и да се сформира стабилно правителство, допълни Бойко Борисов.

"Чух, че разсъждават какво е джентълмен, да разсъждаваме какво е дама тогава, ако искат джендърско да направим", заяви Борисов.


"Неутралният и равноотдалечен премиер, каквото предложение имат от ПП-ДБ, предизвиква много въпроси. Кой би предложил такъв човек, той не би ли станал партиен в момента на предложението? Аз предложих проф. Габровски преди време. Ако има такъв общественик в България, защо не се яви на избори и да спечели доверието на хората?


Вчера научихме, че колегите от ПП-ДБ искат да ни предложат още от същото. С колегата Мишел Барние имам много години съвместна работа, но встъпването му в длъжност бе белязано от протести. Представете си това в България. С Марио Драги също съм работил, но в Италия след Драги дойде Мелони и крайнодесните отнесоха всички, искаме ли това да стане и в България?


Избирателният кодекс може да бъде върнат във варианта му от 2009 г., но това е само едно предложение, което е провокирано от изказванията на партиите по време на регистрацията им в ЦИК. Не чувам нищо ново и различно, едно и също, отново и отново. Вече няма парламентарно време да се мисли върху тази идея, но е една възможност за следващото Народно събрание. За жалост не виждам желание в другите партии дори за дебат.


ГЕРБ трябва да работи максимално по страната, за да направи добър и голям резултат, така ще сформираме правителство", коментира още Борисов.