19min.bg

Всеки ден на Борисов във властта ще се измерва в трупове: Мая

„Всеки ден на Борисов във властта вече ще се мери с трупове”, заяви лидерът на Гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова в предаването „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ по 7/8 ТВ.

„ Хаосът в здравната система е пълен. Каквото и да направи Борисов хората вече не му вярват, защото той ги остави да се оправят сами. Всичко се пречупва през интереса на изборите и не експертите, а Борисов взима решенията за справяне с К19. Премиерът разпореди да се разкрият болнични легла, но заповедите му вече не се изпълняват и двама души починаха на стълбите, пред болницата, без кислород. В същото време в държавата има 26 хил. свободни болнични легла”, изброи тя.


„Протестите вече не са за върховенство на правото, ценности и демокрация, а са за оставка и за спасяване на човешки животи. Правителството е свирило „отбой“ и са оставили хората сами да търсят линейки, болнични легла, пари за PCR тестове и обдишващи апарати. 11 години Борисов и неговите здравни министри управляват здравната система и да бъдат така добри да не твърдят, че отговорността е на гражданите”, допълни Манолова.