19min.bg

Всички гранични пунктове с Гърция са отворени

Всички ГКПП-та на българо-гръцката граница са отворени, съобщи комисар Тодор Георгиев, началник на Регионална дирекция „Гранична полиция" - Смолян, цитиран от БГНЕС.


Комисар Георгиев допълни, че съгласно предварителните уговорки с местните власти, в районите на всички пунктове по границата с Гърция има създадена организация. „Граничните пунктове работят нормално“ каза той. По думите му пунктът Илинден отново ще бъде затворен по график в периода от 11:00 до 17:00 часа, но не е ясно в какъв режим. Няма колони по границата, движението е слабо, навсякъде има сняг, каза още Тодор Георгиев.
След като премиерът Бойко Борисов вчера посети лично пункта Кулата-Промахон и се срещна с протестиращите гръцки фермери по тяхно желание, последва тричасово пълно пропускане на автомобилите и всички чакащи преминаха. ГКПП Кулата-Промахон снощи отново беше затворен за товарни автомобили. Пропускаха се само леки коли и автобуси. На ГКПП Илинден-Ексохи бе спряно движението на товарни автомобили. Пропускани бяха само автобуси и коли. Очаква се днес движението и през този пункт да се нормализира. Пунктовете Капитан Петко войвода и Златоград работят без ограничения.