19min.bg

Вулин: Според съда в Хага срещу сърбите няма престъпления

 Последната присъда на Международния трибунал за бивша Югославия, издадена по отношение на шестима политически и военни лидери на босненските хървати само ден преди разпускането на специализирания съд, ще има последици за отношенията между двата народа. Това заяви сръбският министър на отбраната Александър Вулин по повод решението на Трибунала в Хага, съобщава белградското електронно издание Vesti Online.


За Белград най-важни са мирът и стабилността, а също и това на сръбския народ да бъдат гарантирани всички права.


„Най-важното за сърбите е, че това решение по никакъв начин не се отнася до тях. Разбира се, то показва какво се е случило между хървати и мюсюлмани там, където не са били съюзници. Но в случаите, в които са били съюзници, никой не ги наказва за престъпленията, извършени срещу сърбите. Това остава дълбоко впечатление“, коментира Вулин.


Съгласно думите на военния министър, че ако се съди по делата, Трибуналът в Хага оставя впечатление, че „срещу сърбите никой не е извършвал престъпления“.


„Трибуналът в Хага не заслужава уважение, защото той никога не прие, че сърбите са били жертви във войната и заради това, че за тях така и не успя да намери справедливост“, коментира Вулин.


Източник: Фокус