19min.bg

За 3-и март и кой на кого е сърдит

Тереза Мей не прие Борисов, а го срещна министър пред оставка,  Тръмп му прати заместник-помощник-държавен секретар, Медведев накара Лавров да го поздрави с 3-и март, а накрая Юнкер използва Дойче веле, за да подчертае, че не приема натиск за Западните Балкани, за да подскаже, че това не е европейска или българска, а инициатива на големия брат. Добавете "гадовете" от сделката с ЧЕЗ, както ги определи министър-председателят.


В една такава седмица на премиера не му остана друго, освен да се ядоса и с право. Та не се яви нито на Шипка, нито на паметника Незнайния воин в деня на националния празник на държавата. А за церемонията пред паметника на Цар Освободител се видя как дойде след старта й. С 2 сиви джипа пресече пред камерите. После никой от ГЕРБ, освен Вежди, не уважи държавния прием за националния празник на страната. А докато премиерът изпрати писма на колегите си от страни, несъществували по време на Руско-турската война, но не и до Москва за освобождението ни от османско иго, ако се вярва на медиите, шефът на кабинета му във Фейсбук - хем е от село Шипка, разправяше исторически шеги и закачки с антируска насоченост. Не би било впечатляващо, ако не беше станало едновременно с недобре измислена полицейска акция срещу световно неизвестни личности, които "притеснявали руския патриарх". За това никой не вини родната полиция ни пази, а дългата ръка на Москва, сякаш ни е окупирала. А патриархът Кирил е онзи същият, когото малко след сядането си на престола във Ватикана, Папата покани на среща, за да обозначи ранга му - едва ли този интелектуалец не е наясно с връзката му с КГБ и други работи. Но, като всеки държавен глава, и Папата гледа интересите на своята държава.... Накрая и Кирил ни се обиди...


Такава една каша трудно би могъл да си представи и най-вещия в нелогичните действия на нашата власт напоследък. Но живеем в този филм.


Оставете, ами остана усещане за преврат, след като авторката на велики географски открития Цвета Караянчева благодари на Кърджали, че стигнала до най-високия пост в държавата. В ГЕРБ такава дързост не си е позволявал даже Цветанов. А той е реалният ръководител на Цвета, която обяви православната, католическата църква и мюсюлманското вероизповедание, редом с коалиционните си партньори, опозицията, президента и 70% от българите за "тъмни сили". Дето пречели на Истанбулската конвенция. Която пък, 3 седмици, след като обеща премиерът да бъде изтеглена, още си е в парламента.


Най-добре направи министърът на туризма Николинка, и тя от кърджалийския край, която разтегна "дългия уикенд" и цяла седмица се срещаше с треторазредни американски чиновници БЕЗ ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТУРИЗМА, за да оправдае присъствието си на Оскарите. И, да не би да пропуснем, се похвали със селфита със звезди около червения килим.


Мааааани!