19min.media

За да ме целуне някой, не трябва да яде нищо 3 часа преди това: 25-годишна жена страда от рядко заболяване

Едно невинно целуване по устните може да се окаже нещо друго за Каролин Крей Куин, която рискува смърт с всяка целувка.

Г-жа Куин, на 25 години, има синдром на активиране на мастоцитите (MCAS) - рядко заболяване, което засяга само един на 150 000 души.

MCAS е заболяване, което кара кръвните клетки да реагират прекомерно на определени храни, аромати и други потенциални фактори от околната среда.


MCAS на г-жа Куин е особено тежка и тя може да приема само две храни - овес и специално приготвена хранителна формула.  Всяка друга храна може да доведе до потенциално фатална алергична реакция.


Дори целувката с някого, който е ял храни, към които тя е алергична, може да предизвика опасна реакция и да усложни любовния ѝ живот.


Поради това тя е разработила серия от строги правила, които всеки потенциален любим трябва да спазва, преди да докосне устните й.


Г-жа Куин, специалист по набиране на персонал в сферата на здравеопазването от Бостън, нотдавна описа тези директиви за запознанства във видеоклип в TikTok, който вече е гледан 1,7 милиона пъти.


„За да ме целуне някой, той не може да яде нищо три часа преди това“, казва тя, предаде dailymail.co.uk


„24 часа преди да ме целуне, той не може да яде нито един от шестте ми основни анафилактични алергена - фъстъци, ядки, сусам, горчица, морски дарове или киви.


„И трябва да си измият зъбите, преди да ме целунат“.


Тези правила са й дадени от член на медицинския екип след поставянето на диагнозата, след като тя задава „нетрадиционния и неудобен“ въпрос: „Мога ли да целуна момче“.


Г-жа Куин заяви, че в по-голямата си част правилата са се оказали успешни.


„С тези правила до голяма степен всичко е било гладко, но съм имала няколко леки реакции, докато съм целувала някого или след като съм целунала някого“, каза тя.


Понастоящем тя има гадже, Райън, който според нея с удоволствие спазва правилата и е приел да се наслаждава на същите ястия като нея, когато са заедно.


Въпреки че г-жа Куин е имала тежки хранителни алергии, докато е растяла, тя е диагностицирана с MACS едва през 2017 г.