19min.bg

За разпространение на хероин - 1,6 г. затвор

Пловдивският окръжен съд осъди за разпространение на хероин на 1,6 година затвор Траян Борисов на 28 г., съобщиха от Съда, цититарани от БГНЕС.
Той беше признат за виновен в това, че на 23.09.2008 г. в гр. Пловдив е държал с цел разпространение 79 бр. пакетчета с хероин на стойност 87 лв.


На 23.09.2008 г. в гр. Пловдив двама полицейски служители, патрулиращи в кв. „ Изгрев ” забелязали лице със съмнително поведение и тръгнали след него. Младежът влязъл в къща, откъдето поискал да си закупи хероин. В този момент полицейските служители влезли след него и видели как намиращия се също вътре Борисов се опитал да побягне и да изхвърли чорап с 79 бр. пакетчета хероин в него. Подсъдимият бил заловен и по – късно признал, че хероина е негов и е бил предназначен за разпространение. Наказанието ще се изтърпява при първоначален общ режим. Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. Споразумението влиза в сила незабавно и не подлежи на обжалване.