19min.bg

Задължителна ваксинация няма и няма да има у нас: Стефан Янев (Видео)

Още утре сутринта ще бъдат разгледани офертите за доставка на тестове за учениците. Това заяви премиерът Стефан Янев, който отговаря на въпроси на граждани и медии в рубриката „Властта говори! Открито“. „Предполагам, че следващите десетина дни децата ще могат да се върнат в класните стаи”, добави премиерът. По думите му, родителите, които не искат да тестват постоянно децата си, ще имат право да ги оставят онлайн. Задължителна ваксинация няма и няма да има у нас, каза още Стефан Янев. Виж видео ТУК!

Премиерът изтъкна, че всички усилия на правителството са насочени към това да не се стига до пълен локдаун в страната заради развитието на пандемията от COVID-19. Ето някои от акцентите, които изтъкна премиерът Янев в интервюто си:

"И усилията на служебния кабинет са насочени именно в тази посока - да пазим живота и здравето на хората чрез създаване на условия, повишаване капацитета и способностите на здравната система, така че тя да може да реагира на разразилата се в момента здравна криза, точно поради повишеното ниво на "заболяемост".

"Мерките бяха щадящи, за да може бизнесът да работи, икономиката да