19min.bg

Задържаха полицейски шеф заради подкуп

Началникът на група "Миграция" към областната дирекция на МВР в Разград Павел Маринов е задържан заедно с още няколко души при операция на МВР и прокуратурата. Акцията е на Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР.


Разследването е за корупция, съобщиха от Окръжната прокуратура в Разград и от МВР. Задържането е станало днес малко преди обяд в кабинета на Маринов, предаде БНР.


При същата акция са задържани още двама души, съпричастни към извършеното престъпление, както и две жени, извършвали преводачески услуги. В момента се издирва се още едно лице, съобщиха по-късно от пресцентъра на прокуратурата.


В случая се касае за престъпна схема, при която задържаните са посредничили при набирането на кандидати за получаване на виза тип D, даваща право на дългосрочно пребиваване в България.


За целта те намирали адреси, на които фиктивно регистрирали чужденци, без да имат намерение да пребивават на тях.


Като началник на група "Миграция" при ОД на МВР-Разград Павел Маринов е трябвало да извършва проверки дали действително посочените лица се намират на дадените адреси, което той не е правил.


Подробности за случая, който се наблюдава от Окръжната прокуратура в Разград, ще бъдат дадени утре в 7:00 часа пред сградата на прокуратурата в града, съобщи окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.


Тодоров добави, че предстои прокуратурата да прецизира обвинението на Павел Маринов.