19min.bg

Зам.-министър с колело на работа

Зарица Динкова, зам.-министър на външните работи дойде на работа с колело и обясни:"Климатичните промени и нуждата от редуциране на вредните навици на човечеството са повече от очевидни в този тежък летен сезон на Балканите. Всеки от нас поотделно и институциите заедно можем да допринесем за едно по-зелено бъдеще.  


В унисон с най-амбициозната стратегия на ЕС за опазване на околната среда #МВнР  и неговите служители активно участват във внедряването на практики за насърчаване и използване на зелени решения.


За почитателите на зеления транспорт, сред които аз далеч не съм най-смела, тъй като в тази част на града няма развита и безопасна велоинфраструктура, в МВнР разполагаме с велопаркинг. С колеги, които ежедневно идват на работа с велосипеди обменяме идеи за безопасни веломаршрути. Бих се радвала градът ни да има съвременна, добре обмислена и изградена вело и пешеходна свързаност, и инфраструктурата да се изгражда със стратегическа визия и с грижа за сигурността на хората.



 За служителите са осигурени и няколко служебни велосипеда, чието обновяване е в процес. Защото хубавите начинания изискват грижа и поддръжка във времето.



Ние сме едно от първите „министерства без хартия“ в България, като още през 2012 г. е