19min.bg

Зам.-шефът на ДАНС е аут

Заместник-председателят на ДАНС Недялко Недялков е уволнен. Това съобщи самият той пред журналисти в Разлог, съобщи Правен свят.
По думите му, заповедта за отстраняването от поста е получена в агенцията в петък - 28 май, но до момента той лично не е уведомен и не му е връчена. В петък е бил в отпуск "по лични причини", за да пътува в провинцията.
Недялков обяви, че е е отнел допуска до класифицирана информация на вътрешния министър Бойко Рашков, защото той разгласявал тайни. Подобно на бившия си началник Димитър Георгиев, в деня на напускането на агенцията Недялков реши да говори за допуска на Рашков. Той намекна, че е станал жертва на решението си да отнеме достъпа до държавни тайни. Всъщност става въпрос за просто напускане на Рашков на поста му в бюрото за контрол на СРС. Допускът му е възстановен като министър.
"Това може би го отдавам на резултатите, които постига Агенцията в това, че имаме успешни реализации срещу редица олигарси, както добре знаете, развитата шпионска мрежа, а може би и личен мотив от това, че подписът в отнемането на достъпа до класифицирана информация на Бойко Рашков е мой", каза още той.


ВИЖ ВИДЕО ТУК!