19min.bg

Заплашиха с убийство общински съветник

Червеният общински съветник в Пловдив и собственик на транспортната фирма „Градски транспорт“ Ангел Батаклиев е заплашван с убийство, съобщи dir.bg. Случаят се проверява от пловдивската полиция и прокуратурата.


Разследването е текущо, не мога да дам повече информация, каза новият шеф на полицията в града Тодор Цонов. На въпрос има ли заплаха за живота на Батаклиев, той заяви, че прокуратурата ще излезе със становище.


Във вторник вечерта около Четвъртък пазара, пред кооперацията, където живее Батаклиев е имало засилено полицейско присъствие. То е предизвикало смут и паника сред гражданите и търговците, но шефът на полицията е отказвал  да съобщи причината за засилената охрана.  Едва днес стана ясно, че Батаклиев е заплашван с убийство. Не се съобщава дали заплахата е отправена по телефона или лично.


Ангел Батаклиев е мажоритарен собственик на фирма „Градски транспорт“ в Пловдив. Той държи по-големия дял от общото дружество в общината. То има множество неизплатени дългове към различни институции и фирми.