19min.bg

Започна миене на улици в столицата

След перфектната работа по снегопочистването в дните с валеж напоследък, фирмите по чистотата започнаха миене на възлови улици и булеварди в милионния град. Във връзка със затопляне на времето, Столичната община им възложи третирането с вода на основните пътни артерии не само от естетически подбуди, но и като продължение с борбата за по-чист въздух и намаляване на съдържанието на фини прахове частици в него, което е главно сезонно предизвикателство за кметството и ангажираните с чистотата на милионния град.


За осъществяването на процеса по миенето по най-организиран и най-малко пречещ на интензивното движение начин в четвъртък се миха пътните платна на  бул. Тодор Каблешков, площад Ручей, бул. Никола Мушанов, бул. Овча купел и локалното платно на бул. България. Приоритетно се работи по трасетата, по които се движи градският транспорт.


Успоредно тече разбиване на оформили се покрай тротоарите ледени наноси, което обхвана целия град. Във вторник вече бяха почиствани наносите на бул. Черни връх, бул. Драган Цанков, бул. Ботевградско шосе, бул. Христо Ботев и бул. Цар Освободител.


Има грижа и за коритата, тъй като повишаването на температурите води до интензивно снеготопене, което пък прелива в идващите от планините на София реки, протичащи през града.