19min.bg

Започва делото срещу Поничките във Враца

Година след смъртта на 18-годишния Тодор, във Враца стартира делото срещу братята Дамянови, известни като Поничките, съобщава bTV. След спречкване с тях миналия януари младежът издъхна на оживена улица.



Смъртта му стана повод за бдения и протести в града. След тях и след намесата на представители на Върховната прокуратура обвинението срещу братята бе променено от убийство по непредпазливост до убийство по хулигански подбуди.
Експертизата обаче доказа, че Тодор не е починал от раните си, а от наследствено сърдечно заболяване. Безспорно бе доказано, че момчето е използвало бокс срещу братята.



Обвинението за убийство срещу Дамянови бе снето, а делото бе препратено към Районния съд в града. Сегашното обвинение срещу Поничките е за непристойни действия, извършени с изключителна дързост.



Първите съдебни заседания бяха насрочени за вчера и днес.



19’ припомня, че от своя страна Поничките са завели 12 дела срещу близките на 18-годишния Тодор. Според Дамянови братът на убитото момче  е разпространявал невярна и обидна информация за тях в национален ефир.
Те са възмутени, след като той ги обвинил в убийството на по-малкия си брат от телевизионния екран. Братята обвиняват за подобни изказвания и майката на двете момчета Цецка Йорданова.