19min.bg

Започва строителството на нова спортна зала в 56 СУ в район Люлин

Започваме строителството на нова многофункционална спортна зала в 56 СУ в район „Люлин“.


Днес дадохме начало на строителството на първата многофункционална спортна зала в училище. Тя ще се ползва както от над 1100 ученици, така и от жителите на района.


5 са общо проектираните многофункционални спортни зали от главния архитект на София по тази програма. Това е и първата от тях. Преди няколко месеца одобрихме финансиране за началния етап за спортните зали в двата най-големи района в София - „Люлин“ – 1 млн. лева и за 145 СУ в „Младост“ – 1.8 млн. лева.


В район Люлин изграждаме и два спортни обекта по програмата ни за публично-частно партньорство със спортни клубове и федерации. БФС вече обнови изцяло футболно игрище в Люлин – 2 м. р. – напълно готово, отворено за достъп и с часове за безплатен спорт.


Поздравления за кмета на района Инж. Милко Младенов, който положи усилия да защити финансирането и на колегите ми от общинския съвет Татяна Георгиева/Tatyana Georgieva и Стефан Марков, с които одобрихме инвестициите. Това са факти и резултати от свършена работа – другото са приказки, на каквито тепърва ще се наслушаме в кампанията, съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.