19min.bg

Защо НАП зацикли с ревизията на Горанов?


Цели шест месеца - при 3 по закон и максимум +2 при извънредни случаи
- Националната агенция за приходите (НАП) не успя да завърши проверката си на бившия финансов министър Владислав Горанов и ексшефа на МВР, а сега депутат от ГЕРБ Младен Маринов, пише Сега.




Продължава да тече ревизия на Горанов за установяване на задълженията за данък върху годишната данъчна основа за 5 г. период - от 2015 до 2020 г., който обхваща и продължаващата проверка за съпоставка на доходи и имущество на Маринов, посочват от медията.



Припомняме, че шефът на приходната агенция Румен Спецов се активизира срещу бившите министри от ГЕРБ през юни 2021г. Именно тогава консултантската фирма Трилема Кансълтинг ЕООД, която е еднолична собственост на бившия финансов министър, е закупила помещения за офиси в София на стойност 752 994 лв. Компанията е придобила два имота в блок 11 на бул. Цариградско шосе.


 


Първият представлява офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият е записан като "учебна занималня на две нива" и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе. Видно от справка в имотния регистър сделката е сключена на 27 май м.г., а материалният интерес е 752 994 лв.