19min.bg

Зацикли ремонтът на забавачките и училищата

Новата учебна година в Пловдив ще стартира успоредно с ремонтите на забавачки и училища. Оказа се, че традиционните поправки, финансирани от Специализирания общински фонд, в сградите на яслите, детските градини и училищата в Града под тепетата още не са започнали. Даден е обаче старт на обществените поръчки, заяви вчера зам.-кметът по общинска собственост Александър Долев, цитиран от Дарик. Като причина за забавянето той посочи финансовата криза.


Поръчките, по които се работи към момента по програмата на специализирания фонд, са общо три. Първата включва обекти на територията на районите Южен, Тракия, Северен и Източен и е на стойност 666 хил. лева. Втората спешна поръчка е на стойност малко над 723 хил лева. По нея ще се ремонтират детски ясли и градини в общо 5 района на града. Третата поръчка, която също е спешна, възлиза на близо 930 хил. лева.


На въпрос няма ли предстоящият ремонт да попречи на учебната дейност в градините и училищата, зам.-кметът Долев коментира, че по-голяма пречка за децата биха се оказали неремонтиран котел, покрив или дограма, отколкото ремонт в началото на учебната година.