19min.bg

Затварят част от Дунав мост 2 за ремонт

Днес започна ремонт на Дунав мост 2. До новите строителни дейности се стигна, след като по съоръжението се появиха десетки дефекти. Заради ремонта движението по Дунав мост 2 ще бъде затворено в едната посока.


Трафикът ще минава двупосочно в платното от България за Румъния заради ремонта.


Откритите дефекти нямат връзка със здравината на мостовата конструкция, обясни екипът, който ръководи проекта. От там уточниха, че ремонтът е за сметка на фирмата изпълнител.


Припомняме, че Дунав мост 2, през който дневно минават над 1000 превозни средства, бе официално открит на 14-и юни тази година.


Близо 255 660 901 евро са разходите за изпълнението на проектните и строителните работи по съоръжението, както и за прилежащата инфраструктура, независимия надзор и техническата помощ за подготовка и управление на проекта.


Владимир Андреев, изпълнителен директор на дружеството, управляващо съоръжението, изтъкна, че то няма да се срути, а всички проблеми по него ще бъдат отстранени до края на декември.


След 3 години трябва да бъде готова магистралата, свързваща София и сръбския град Ниш. Това потвърдиха министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и сръбският й колега Игор Мирович след връчването на 13 договора по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия.


"Нашето правителство ще положи максимални усилия пътят да е готов в края на 2016 година", увери министър Терзиева.