19min.bg

Заварихме хаос, опитваме се да оправим това: Стефан Янев

Заварихме един хаос в много сегменти от изпълнителната власт. Опитваме се по най-добрия начин да оправим това. Но за съжаление възможностите и времето са ни малко, но се надяваме този процес да продължи и в близките години. За два месеца не можем да променим управлението. Това заяви в предаването "Седмицата" на "Дарик радио" служебният премиер Стефан Янев. Той допълни, че има съпротива срещу действията на служебното правителство.



"Наясно сме, че тези трудности са резултат от едно системно мислене и правене на политика по един определен начин в един определен период от време- това, което наричаме преход. Разбира се, има хора, които са доволни, има хора, които са недоволни. Според мен, повечето български граждани са недоволни, защото на тази политика от последните години ѝ липсва лице. Ние сега се опитваме да подобрим начина на комуникация. Да подобрим комуникацията между властите и институциите, така че това да бъде в интерес на хората", каза Янев.



В отговор на въпрос служебният министър-председател каза, че не води статистика колко души в държавната администрация са били сменени.



"Определящото е професионализмът и отчетността на всички в държавната работа. Работата е в интерес на обществото. Вторият принцип е дали тези хора професионално осъществяват действията си в обществен интерес. Това са критериите. В това отношение са направени вече редица кадрови промени. Ако новоназначените хора не отговарят на тези критерии, ние сме ги назначили, ние ще ги освободим", уточни служебният премиер.