19min.bg

Зеленский отдава италианската си вила под наем на руснаци: Il Tirreno

Украинският президент Владимир Зеленский е отдал луксозната си вила в Тоскана под наем на руснаци за месец август, съобщи италианският вестник Il Tirreno. Междувременно Зеленский призова лидерите на ЕС да отказват визи на руски туристи.

Руска двойка с лондонски адрес е наела вилата за месец август, като е платила символичната сума от 50 000 евро (50 237 долара), съобщава вестникът. Вилата, разположена в крайбрежния град Форте дей Марми, е купена от Зеленский за четири милиона евро, докато украинският лидер все още е бил актьор, твърди още медията.


Снимки, публикувани от двойката в социалните мрежи, потвърждават, че те са отседнали в имота на Зеленски, посочва Il Tirreno.

Друг италиански вестник, Corriere Della Serra, се свърза с брокера, управляващ имота, който заяви, че наемателите не са руснаци, но не мога да кажа повече, заради поверителността. Вестникът обаче твърди, че наемателите вероятно са от руски произход, "но отдавна са получили своето местожителство, а може би и английско гражданство".