19min.bg

Жаклeн Коен оглавява БЕХ

Жаклeн Коен временно поема поста изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Той заема мястото на Иван Йончев, който се отказва от длъжността поради здравословни причини, съобщават от холдинга.



Йончев ще бъде подложен на медицинска интервенция, която ще бъде последвана от продължително отсъствие поради хоспитализация.



„След провеждането на редица консултации с лекари, те единодушно ми препоръчаха да се подложа на операция. Тъй като възстановяването ми се очаква да продължи дълго време и това ще доведе до невъзможност да изпълнявам пълноценно служебните си задължения, подадох заявление до министъра на икономиката и енергетиката да ме освободи от заеманата длъжност", посочва в свое писмо Иван Йончев.



Договорът му за възлагане на управление на БЕХ ЕАД е прекратен по взаимно съгласие с протокол от 9 юли. Със същия протокол за член на Съвета на директорите на БЕХ ЕАД е избран Жаклeн Коен, считано от датата на вписване на решението в Търговския регистър.



Йончев уверява, че след пълното си възстановяване ще продължи да работи по реализирането на стратегически проекти, по които холдингът работи. По негово мнение сред тях несъмнено е и изграждането на нова ядрена мощност - 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй".