19min.bg

Жълт код за сняг и поледици за цялата страна

   Жълт код за сняг и поледици е обявен за цялата страна за 3 януари. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, предаде Фокус.


В цялата страна ще вали сняг, като почти навсякъде ще се образува снежна покривка предимно между 10 и 15 см. В областите Добрич, Бургас и Варна валежите ще са от дъжд и сняг, като ще има условия за заледявания и поледици.


В област Кърджали ще вали сняг и ще се образува снежна покривка около и над 10 см, а привечер вятърът от север ще се усили и ще бъде с пориви до 20 м/сек. В област Благоевград ще вали сняг, който след обяд ще премине в дъжд, като има условия за заледявания и поледици.


Полицията е готова с допълнителни патрули и специална организация на движението. Очаква се само в София да се върнат около 400 хил. автомобила. Най-горещите точки са големите магистрали Хемус, Тракия, Люлин, Струма. Силно натоварен е пътят от Гърция към България, тъй като много българи заминаха за южната ни съседка за празниците, съобщава Нова телевизия.