19min.bg

Жена с Ебола в болница в Австралия

В Австралия е хоспитализирана жена с подозрения за заразяване с Ебола,  съобщи АП. Пациентката е вдигнала висока температура, след като се е завърнала от Сиера Леоне. Там тя е била доброволка от Червения кръст и е работила със заразени с вируса, според местните здравни власти.


Испански инженер и медицинска сестра, които бяха под карантина с подозрение за заразяване с вируса Ебола, са изписани, след като анализите от пробите са били отрицателни, съобщи представител на болница „Карлос III” в Мадрид, информира ТАСС. В същата болница се лекува сестра Тереза Ромеро, за която в понеделник бе установено, че е заразена със смъртоносния вирус.


 С подозрение за Ебола в болницата са приети двама лекари и една медицинска сестра от предградието на Мадрид Алкорконе, които са оказали медицинска помощ на Ромеро. Засега медицинските работници не са проявили симптоми на заболяването.



Първият човек, диагностициран с Ебола в САЩ, почина, съобщи Би Би Си.  42-годишният Томас Ерик Дънкън бе лекуван в болница в Далас.