19min.bg

Жертвите на благоевградския сводник с шокиращи разкрития

        Четири от жертвите на задържания вчера благоевградски сводник Мартин Филипов-Дебелия са разказали шокиращи подробности по време на разпитите, съобщава Dir.bg.



   Те признали, че върху тях сводникът е упражнявал физическо и психическо насилие, като отправял закани и към техните близки, дори и към малолетното дете на едната.

  Вчера Дебелия бе задържан при спецакция в Благоевград, като заедно с него бяха арестувани и двама полицаи, осигурявали му чадър. Служителите на МВР са помагали на сводника, като са укривали доказателства за престъпната дейност и са притискали свидетели.

  Единият полицай се казва Стефан Филипов и е служител на Първо РПУ в Благоевград. Другият е Петър Кънев - временният шеф на местното звено "Борба с организираната престъпност".

  „Често казвам, че някои полицаи гледат много филми. Тези двамата явно са гледали филма „Адвокат на дявола". Много от нашите служители не са това, което трябва да бъдат. Често се налага да се срамувам от такива полицаи. Те вече не са полицейски служители. Дано получат наказание и от съда", заяви на специална пресконференция заместник-директорът на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР Павлин Коджахристов.