19min.bg

Злато за над 100 000 лв. спипаха на Капитан Андреево

    Опит за нелегален износ на 2177 грама злато предотвратиха митнически и гранични служители на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници". Стойността на задържания благороден метал е над 100 000 лева.


Контрабандният златен материал е бил открит при проверка на автобус със сръбска регистрация, който е пътувал през страната ни за Турция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При личен преглед на пътник в автобуса, 59-годишен сръбски гражданин, в специално пришити джобове от вътрешната страна на панталона му са били открити материали от жълт метал.


Според направената от вещото лице експертиза, те са с общо тегло 2177 грама, като златото е 24- и 14-каратово злато и на стойност 104 544 лева.


По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. От началото на годината до момента митническите служители на пункта с Турция са задържали 27 кг златни и сребърни накити на стойност 980 000 лева, се казва още в съобщението на Агенция "Митници".